måndag 28 juni 2010

Midsommarbakelserna


Så här ser de goda skapelserna ut som jag gjorde till midsommarafton. Jag har prövat att göra dem med både nektarinsås och citronsås. Båda passar lika bra. Vad tror ni om att göra en mangosås och fylla Marängerna med i stället? Puss puss

Att jag aldrig lär mig att solen förstör ljusen när det blir varmt ute. Tur att det inte är allt för dyrt att köpa nya. Har varit grymt duktig idag och tvättat bort nästan all tvätt. Nu hänger det ute på tork och jag är snart på väg att ta in den. Vädret gör mig lycklig och jag tror nu att sommaren är på väg till oss. Norrland måste visa sin bra sida nu när Göteborg kommer hit och ska hälsa på. Grymt kul kommer vi att få när ni kommer upp. Puss puss

söndag 27 juni 2010

Barnvakt

Har varit hur effektiv som helst idag. Tog en sovmorgon som jag verkligen tyckte att jag behövde. Alla som känner mig vet att jag är väldigt morgonpigg av mig. Hade bestämt mig för att jag skulle göra lite efterätt så jag var uppe och tog fart för att åka och handla. Men när jag kommer ner till Ica har de inte öppnat. Vänder om och då inser jag och Micke att vi ska fara till maxi och handla så sagt och gjort. Men ändå så glömmer jag köpa aluminiumformar så jag gullade med Micke att han skulle åka iväg och köpa och så snäll som han är så gjorde han det åt mig och det tackar jag honom för.

Idag har jag varit barnvakt till Maja medan Anna och Jörgen skulle pyssla på hemma med diverse arbete. Det började med att jag fick ge lilla prinsessan lite mat och sen var vi inne och dolade på.Men det blev alldeles trist att vara inne så jag bestämde mig för att vi skulle inspektera vad mamma och pappa höll på med. Det gick hur bra som helst för dem så jag bestämde mig för att ta en promenad i de blåsiga vädret. Jag hann inte långt alls innan hon hade lagt igen sina blå och sovde.

I afton/kväll har jag varit hemma hos mamma och pappa och hälsat på och jag tog med mig maränggrottor som de verkligen uppskattade att jag hade med mig. Eftersom att mamma har sitt ben i gipsskena är jag snäll och ställer upp och lagar mat och hon får titta på. Men de slutade ändå med att hon var i kastrullerna och rörde om. Ajabaja du ska bara sitta på en stol och känna dig uppassad. Stackarn som hade påbörjat sin semester när detta hände.

Puss puss

Midsommarafton

Jag hade en oerhört trevlig midsommarafton tillsammans med nära och kära. Vi var hos Anna och Jörgen och åt grillat, spelade kubb och sällskapsspel. Vi var hemma i stan igen när klockan var kring halv ett eller om den var närmare ett. Vi blev också fotade med Annas kamera efter efterfrågan av mig. Jag hoppas att jag kommer att få dom så att jag kan lägga ut några bilder här på bloggen.

Puss puss

onsdag 23 juni 2010

Tisdagsträffen

Igår bar det av till tisdagsträffen även om det blev lite stressigt för min del. Tur jag är uppe tidigt på morgonen och fixar det som vi ska äta till middag. Jag hade bestämt att vi skulle äta fisksoppa till middag så jag bad min gulliga Micke att han skulle värma den till jag kommer hem plus att han skulle köpa hem några ingridienser som fattades. När jag kom hem cyklandes hade han varit förbi hemma hos mig för att hämta mina kläder och hjälmen.

Det var en varm och solig kväll så det var många som hade bestämt sig för att hänga med på tisdagsträffen. Vi åkte inte så värst långt så vi tog oss en extratur, och provade att köra på en väg som jag inte var säker på om vi skulle komma ut där jag anade. Men Micke han körde och körde och när jag hade börjat tvivla att vi var på fel väg kom vi fram och jag hade rätt, man kom ut i Slind. Så nu vet vi att denna skogsväg tar oss dit om vi vill åka samma vägen en gång till.

Idag ska jag iväg och hälsa på mitt nya ställe som jag ska börja på efter sommaren. Det ska bli spännande att träffa den nya chefen. Oj vad spännande alltså. Sen tror jag att det bli en tur förbi coop och handla lite.

Undra om man skulle vara så smart att man köpte jordgubbar i morgon för midsommarafton för då har dom inte höjt priset eller?

Nu fortsätter ännu en dag och den ser ut att bjuda på sol, men det var absolut inte så varmt när jag tog min cykel och drog i väg. Vill önska alla en superbra dag!!!

Puss Puss

måndag 21 juni 2010

Mums vad gott det var

Ursäkta mig om bilden blev felvriden det är inte lätt att veta vilken väg den blir. Men jag hoppas att jag ska kunna skicka den igen och att det ska bli rätt. Det är verkligen inte meningen att alla som läser bloggen ska behöva ändra på skärmen för att se den. Men förresten jordgubbarna smakade utsökt även fast de inte var svenska.

Jag har suttit vid datorn och försökt att ändra bilden och ska jag fortsätta kommer jag att var utan hår för detta kan göra mig galen. Jag tror en dusch och att sova gör mig oerhört mycket gladare just nu.

Puss puss

Invigning av sommaren


Nu är sommaren invigd,dock är det inte svenska jordgubbar. Men jag kunde inte motstå att köpa när det var bra pris. Sen vet man ju inte om det blir några jordgubbar till midsommar. Nu ska jag och min pojkvän hugga in och äta. Puss puss

Veckans första dag heter Måndag

Veckans första dag är snart över och vad har jag gjort i dag? Jo jag har jobbat, cyklat, ätit mat, varit ute och cyklat lite mera. Jag känner mig alldelles trött och slut i kroppen och kände även att jag blev lite påmind av att det är pollen som är i luften och snurrar på. Därför mina vänner hoppas jag att det regnar men jag vill samtidigt ha sol,men om jag kanske skulle få lite hjälp av någon läkare som kan hjälpa mig med detta skulle jag vara tacksam. Men jag ger inte upp jag tänker kämpa tills någon tar sig tid med mig.

Igår var Evve här och hälsade på och det var verkligen trevligt. Sen kom Micke också hit efter att han hade varit och ätit middag tillsammans med någon kompis. Vi satt och surrade en massa och sen åkte Evve hem och vi drog till Höjden till Micke. Stackars Evve som hade fått utslag på kroppen, hon har varit hårt drabbad den senaste tiden och jag hoppas verkligen att det kommer att bli bättre. Jag lider med dig, även om jag inte vet hur det känns att ha den smärta som du pratar om. Men jag skickar en massa kramar och hoppas att det snart ska vara bättre.

Har fått schama för sommaröppna där jag endast ska jobba en vecka och sen ska jag som alla andra människor prova på hur det är att ha semester en sommar. Jag har arbetat i snart 10 år och det är först nu jag har min första semester för jag kan inte tycka att förra årets semester räknas som en semester heller eller gör den det? Jag var ju i och för sig till Göteborg och Danmark så någon slags semester kanske det var. I år tror jag inte att det kommer bli någon tripp ner på västkusten eftersom de kommer hit som jag känner därifrån. Jag har redan börjat att räkna dagarna tills dess att vi ses.

Puss puss

söndag 20 juni 2010

Söndagens bravader

Nu är det söndag och jag känner verkligen att detta väder ger mig inget utan att jag blir bara trött i stället. Jag hoppas att det snart kommer att bli sommar och att solen har tänkt titta fram då jag ska ha semester. Det är enormt länge kvar till dess känns det som. Men jag längtar snart i hjäl mig. Fatta det är inte länge kvar till jag får träffa Götaborgarn och min vapendragare. Oj vad mycket vi ska hinna med att göra, ett och annat tokeri tror jag att vi kommer att hinna med. Bada , sola, äta glass, lite fest och surra för det sägs ju att det är något som vi verkligen kan. Men jag vet inte om det är sant att det är så??

Hade tänkt att jag skulle tvätta nu lite medan jag var hemma hos mig och medan Micke var och träffade en kompis och fikade. Men då kommer jag hem och gissa vem som tvättar jo min granne. Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara någon som tvättade idag men de är väl vädret som gör det.

Jag är så glad för att jag har hittat ett par väldigt fina stövlar och de var inte allt för dyra heller. Men Micke han är övertygad om att jag inte kommer att gå i dynga med dem men jag ska allt överbevisa honom att de kommer jag visst att göra. Dom går ju faktiskt att skölja av ju. Jag kommer att använda dem direkt det regnar. Fodrade var dem dessutom och sen har jag köpt mig ett par till foppa, men jag vill inte att ni undrar hur många skor som jag har, för jag har faktiskt gjort mig av med några även om jag har köpt mig nya. Men alla som jag använder kan jag ju inte slänga bort heller. Min mor ha poängterat att jag alltid under min uppväxt nött sönder skor och de påstår jag att jag fortfarande gör och därför köper jag ett x-antal par skor hihi.

Livet känns ju hur bra som helst och jag trivs med min tillvaro, förutom att allergin gör mig galen. Pratade ju som sagt med VC i fredags och på onsdag ska jag försöka få mig en tid för att få bukt med detta, för ska de vara så här under hela min semester kommer den vara otroligt jobbig. Jag önskar inte min värsta fiende detta ens.

Puss puss

fredag 18 juni 2010

Fredagen är här

Nu sitter jag här och diggar en massa bra musik medan jag kan känna att jag är rätt nöjd med att jag har hunnit med en massa saker som jag hade tänkt idag faktiskt. när jag slutade styrde jag min kosa mot Mickes plejs och sen begav jag mig hem till mina föräldrar för vidare färd mot min kusin och hennes familj för att fira henne. jag hade slagit in en Pippi film som jag verkligen trodde att hon inte hade. Men den hade hon ju faktiskt redan.

Så jag sitter och försöker att klura ut vad jag annars kan köpa för någon film i stället, men jag tror att jag kanske har hittat någon annan men jag ska rådfråga mina föräldrar om vad de tror om den i stället. Okej jag vet att jag behöver inte ha deras tillåtelse men att få råd skadar inte alls enligt mig.

Fick för en stund ett samtal från min Micke som sa att han kanske skulle bli lite sen hem, men jag tror att jag klarar mig. jag sitter inte i sjön just nu där jag är. Men om han skulle få jobba klart i kväll skulle han vara ledig i morgon och då kan vi ta en sovmorgon som vi inte har gjort på länge. Har det varit ledigt har det varit annat som ska fixas, men inte i morgon får jag hoppas.
och bara för att jag får sova ut kommer jag att vakna ännu tidigare än vad jag gör på vardagarna. Tro mig jag känner mig själv alldeles för bra.

i morgon är det bröllop på tv, ska du se det? Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra, är vi hos Micke kommer det ju vara lite svårt att se tv eftersom han inte har någon tv och det kan ibland störa mig en aning. Men aja det är ju bra att man inte ser allt för mycket tv, men en regnig dag kan en dvd-film vara skönt att se.

Fick äntligen en tid då VC skulle ringa upp mig och bemötandet som jag fick var inte speciellt trevligt. Ringer för att få bukt med min allergi som just nu är jättejobbig och alla konstiga ord som de använder sig av när de pratar med en. Kan dom inte prata svenska så att jag förstår?

Jag vill passa på att önska alla en trevlig helg!!
Puss Puss

Ingen som ville träffa mig

Igår hann jag med att köra överallt och ingenstans men det var ju ingen som behagade att vara hemma då man tittade förbi. Jag och Evve började med att vi åkte ut till Mia och Peters torp men där var det igenbommat och inte en själ syntes så långt som ögat kan nå.

Sen åkte vi vidare till Anna och Jörgen för att lämna Majas armband för det är nu graverat och klart. Men där var det också låst och inte en själ syntes till. Jag och Evve bestämde oss då för att vi skulle åka och handla på maxi eftersom det var en massa som saknades hemma hos Micke. Ett hål i min börs men mat i kylen hos Micke.

När jag slutat jobba i dag blir det att åka och fira min kusin Fanny som fyllde 7 år i går. Jag ringde och grattade på dagen, det var ju det minsta jag kunde göra tycker jag.

Nej nu är det dags att arbeta den sista dagen innan det är helg, och då ska jag bara slappa vad ska ni andra hitta på?

Puss puss

onsdag 16 juni 2010

En helt vanlig tisdag

Igår efter jobbet skulle Micke och gräva lite åt några kompisar, jag slutade sent och jag skulle inte hinna med att ta mig dit innan han skulle vara hemma och sent skulle det dessutom bli. Jag for hem och åt lite middag och tog fart och gick över till grannen för att se m hon var hemma och att vi skulle kunna börja planera lite för en grillfest eller något liknande. Men då var hon inte hemma. Jag tänkte för mig själv att jag inte ska sitta hemma ensam när inte Micke heller är hemma. Jag tog fart en gång till och ringde till min mamma för att höra vad dom gjorde. Hon skulle sätta upp sina amplar med blommor så jag tog min Karin och begav mig till Sunnanå och hjälpte mamma att sätta upp dom så pappa kunde påta på med annat i stället eftersom han uppgift brukar vara att hänga upp amplarna (läs mamma är för kort i rocken för att nå upp och göra detta)

Fick äntligen hämta mitt armband som mamma hade varit så snäll och bytt till mig. Nu ska jag behålla detta armband för det var mycket finare än de som jag hade bytt till. Hur kan pappa alltid veta vad jag vill ha för något, är det så att vi alltid har samma smak eller allt som oftast?

Nej nu är det dags för mig att sluta blogga och börja arbeta för dagen och sen blir det att åka hem och tvätta lite och sen ta en promenad med Frida och vädret ser ut att bli bra i alla fall. Hoppas bara att pollenhalten har blivit lägre annars kommer jag bli galen snart.

Puss puss

lördag 12 juni 2010

Evve


Höll på att glömma Evves fina blommor som tyvärr vissnade. Jag har nog inte så gröna fingra vilket jag trodde att jag hade. Men jag ska allt försöka lära mig. Skam den som ger sig. Nej nu är det dags för mig att packa ihop och fara till Micke och fixa lite mat och Efterätt tror jag att jag gör också. Överraska honom lite. Puss puss

Tack mamma och pappa


Detta hade mamma och pappa köpt till mig och ett kort med pengar till en ny dator. För min börjar ha gjort sitt om man säger så. Puss

Bild


Här är blomman som jag fick av min faster och Lovisa. Bättre sent än aldrig.

Jag blir snart galen

Jag blir formligen snart galen av all pollen som är i luften. jag kliar och kliar i mina ögon så att jag tror att de snart kommer att komma ut. Det känns dock som att huden inte kommer att finnas kvar runtom ögonen snart eftersom jag kliar och irriterar ögonlocken. Men de är nog bara en känsla som jag har. Har aldrig vad jag kan minnas att det har varit så här jobbigt att ha pollenallergi. Jag har alltså varit rätt skonad när de väl har "blommat" ut. Har i alla fall bytt medicin och blir det inte bättre ska jag ta och ringa till vårdcentralen för det kanske är så att jag behöver starkare medicin.

Jag har försökt att tvätta i dag och sen insåg jag att jag inte orkade med att gå på stan eftersom att de som jag behöver därifrån är inte så akut att jag måste ner nu som i nu. Städade ju som sagt min garderob häromdagen och insåg att jag har alldelles för mycket med kläder i mina garderober men jag har ändock inget att ta på mig, visst är det lite konstigt?

Blir att vara inne och vila upp mig så att jag orkar med att fara på fest hos Thimmy i kväll.

Puss puss

tisdag 8 juni 2010

Tack till alla

Jag vill tacka er alla som har skickat sms eller har grattat mig på annat sätt. Det värmer i mitt hjärta att ni kommer ihåg mig och det betyder oerhört mycket för mig.

Blommor har jag fått av Evve, min kusin Lovisa och min faster och sen av Frida och Pierre så det är fullt med blommor överallt i min lägenhet. Dessutom har jag ju tidigare fått en blomma av Camilla och Jonas och den lever och mår bra.

Nu är det dags att jobba för att senare i kväll åka på kalas till Camilla och Jonas. Klokt av henne att ha kalaset senare eftersom vi fyller år samma dag.

Puss puss

måndag 7 juni 2010

Blombud


Dessa otroligt fina blommor skickade Pierre och Frida och jag tackar er oerhört mycket. Verkligen mina färger ni är bara för bra. Tack för att ni tänkte på mig igår och jag ska bara sitta och titta på denna bukett. Fasen vad jag inser att jag saknar er,men vad fasen vi ses ju snart igen och vi ska ha så trevligt då. Puss puss puss

torsdag 3 juni 2010

Regnet de bara öser ner

Godmorgon allesammanas!

När Micke vaknade i morse sa han bara vi ska titta vilket väder det är idag och det har regnat i natt. Aja tänkte jag det var ju i natt de var som de hade gjort det. Men när jag kommer ut inser jag att det fortfarande regnar och det är inte bara lite. Efersom att jag sov hos Micke så hade jag inte med mig mitt regnställ men jag tror allt att jag ska åka förbi hemma hos mig om jag ska till honom i kväll.



Genomblöt var jag när jag hade cyklat till jobbet, inte kul alls skulle jag vilja meddela. Eller så kanske jag ska ta och kolla om det finns något regnställ i stan som jag kan shoppa eftersom att jag behöver ett hemma och som jag kan ha på jobbet.



Annars har mina dagar mest bestått i att baka och åter baka för det är ju visst så att det är någon som fyller år snart. Men inget har hon önskat sig, så jag blir väl utan present/presenter.



Hoppas att alla får en bra dag trots detta dåliga väder, finns en massa man kan göra då, som att se en film, eller varför inte baka???



Puss puss